Какво трябва да знаят всички с къдрава коса за метода Pineapple

Какво трябва да знаят всички с къдрава коса за метода Pineapple

Методът на ананасът (Pineapple Method) не е особено популярен в България, но на запад е един от най-предпочитаните варианти за бързо, лесно и безплатно оформяне на къдриците след сън.

Оформянето на къдриците обикновено отнема доста време и е трудоемко занимание. Целият този труд често е съсипан след преспиване с иначе подредените до съвършенство масурчета. Събуждате се със сплескана, заплетена и безформена коса, макар и до вчера да сте имали перфектна прическа.

След изпробване на множество варианти, повечето дами се примиряват и при необходимост от спретната фризура стават рано, за да прекарат сутринта в приготовления.

Всички знаем, че ако вържем косата на стегната опашка с обикновен ластик, на мястото на ластика се получава неприятна вдлъбнатина. Плитките често не са вариант за най-къдравите представителки. А пуснатата коса може да доведе до същинско гнездо в ранните часове на деня.

Тук се намесва методът на ананаса! Отнема броени минути, а къдриците издържат с дни!

Необходим ви е единствено един ластик за коса, достатъчно голям, че да съответства на обема на косата ви. Препоръчително е да бъде копринен, сатенен или тип „телефонна жица“, за да не накъсва косата.
Главата се навежда надолу, а косата се връзва възможно най-близо до челото. Щом вдигнете глава, косата трябва да наподобява листата на ананас. За оптимален резултат, бихте могли да поставите допълнително копринено боне.

Когато махнете ластика на сутринта, къдриците са в идеално оформен вид. Ако косата ви е по-твърда, в началото може да стърчи, но в рамките на 15 минути сляга и застава на мястото си.

Опитайте и се убедете сами, че действа!

Не пропускайте да ни последвате за още хитрини и къдрави съвети!