Как Pre-poo може да ви помогне да подобрите състоянието на къдравата си косата?

Как Pre-poo може да ви помогне да подобрите състоянието на къдравата си косата?

Продуктите за къдрава коса са много важни, но често забравяме да отделяме време за подготовка на косата преди използване на шампоана. Това може да бъде голяма грешка, особено за къдравата коса, която има нужда от много внимание и грижи. Затова днес ще говорим за Pre poo – техниката, която може да промени начина, по който гледате на грижата за къдравата си коса.

Какво е Pre poo?

Pre poo е кратък начин да наричаме процеса на нанасяне на продукти за грижа за косата, преди използване на шампоана. Това може да бъде кремообразен кондиционер, масло, олио или маска, която се нанася върху косата, преди да я измиваме с шампоан. Тази техника е изключително важна за къдравата коса, тъй като помага да се запази влагата и да се намали сухотата на косата.

Ползи на Pre poo за къдравата коса

Pre poo има много ползи за къдравата коса.

 • Помага да се овлажни косата преди измиване. Шампоанът може да бъде твърде агресивен и да изсуши косата, затова е важно да я подготвим предварително. Pre poo продуктите могат да овлажнят косата и да я направят по-лесна за разресване.
 • Освен това, Pre poo помага да се поддържа здравият скалп. Като нанасяте продуктите преди измиване, те могат да работят като защитен слой, който предпазва кожата на главата от агресивните съставки в шампоана. Това е особено важно за къдравата коса, тъй като тя е по-чувствителна от правата коса.
 • Накрая, Pre poo може да помогне да се намали загубата на коса. Като овлажнява косата преди измиване, тя става по-здрава и устойчива на накъсване и нацепване. Това може да намали загубата на коса.

Шест стъпки за перфектен Pre-poo за къдрава коса

Съществуват много начини за Pre-poo, но следните шест стъпки ще ви помогнат да получите перфектен Pre-poo за вашата къдрава коса:

 1. Изберете правилния продукт - изберете масло или балсам, който е подходящ за вашата коса. Може да изберете от селекцията с Pre poo продукти тук.
 2. Нанесете продукта равномерно върху косата - разделете косата си на секции и нанесете продукта равномерно върху всяка секция. Можете да използвате гребен или пръсти, за да разрешите косата си и да нанесете продукта по-равномерно.
 3. Масажирайте скалпа и косата - масажирайте склпа и косата си внимателно, като се концентрирате върху краищата на косата, където често се появят увреждане и изсушаване.
 4. Затоплете косата - ако на опаковката на продукта е указано, увийте косата си в найлонова торбичка или шапка за душ и оставете продукта да действа в продължение на 20-30 минути. Топлината ще помогне на продукта да проникне по-дълбоко в косата и да я хидратира.
 5. Изплакнете косата - изплакнете продукта от косата си с топла вода. Уверете се, че сте изплакнали косата си добре, за да не останат остатъци.
 6. Измийте с шампоан - след като изплакнете косата си, нанесете шампоан за почистване на скалпа и косата. Шампоанът ще премахне остатъците от продукта и ще подготви косата за следващите стъпки на грижа.
  Следвайки тези шест стъпки, ще получите перфектен Pre-poo за вашата къдрава коса, който ще я направи по-здрава, хидратирана и красива.

Продукти, които препоръчваме да пробвате:

Нощен овлажняващ балсам Mielle
Ако имате къдрава коса, която се нуждае от допълнителна хидратация, изберете този изключително хидратиращ балсам, обогатен с масло от авокадо, масло от карите и кокосово масло. Докато спите, формулата на Mielle Moisture RX Hawaiian Ginger Moisturizing Overnight Conditioner осигурява дълбока хидратация за всяка къдрица и намалява накъсването на косата, а резултатът ще бъде меки, хубави и копринено мека къдрици къдрици.

Олио за сух и сърбящ скалп As I Am
Ако имате сух и сърбящ скалп, това е решението. Терапевтичното олио с масла от маслина и чаено дърво ще подхрани и добави допълнителна влага към скалпа. Облекчава сърбящия скалп, лющенето и дразненето му, които най-често са свързани с появата на себореен дерматит и пърхот. Дайте необходимите грижи на косата си, за да се преборите с пърхота отвътре, а не само отвън. Скалпът ви ще бъде благодарен!

Масло за скалп преди шампоан Flora & Curl
Ако желаете да се погрижете за скалпа си, изберете терапия с ботанически активни съставки, която с лекота разтопява натрупвания от продукти и замърсявания. Омекотява, освежава, балансира, намалява сухотата и защитава скалпа. За да предотвратите пълното изсушаване на скалпа и причиняването на повече проблеми и за ефективно премахване на замърсяванията, първо подгответе скалпа си с това уникално масло.

Разгледайте още Pre poo предложения тук.

Станете част от общността на къдрокоските в България, за да следите интересни хитринки и трикове за къдрокоски:

Благодарим ви предварително за подкрепата и ангажимента ви към здравето на вашите къдрици.