Как правилно да измивам косата си?

Как правилно да измивам косата си?

Разликата между дълбоко почистане (clarify), измиване с балсам (co-wash) и измиване с шампоан (cleanse). Тази статия е изключително полезна за дами с къдрици!

Как точно миете косата си?

Да, това наистина има значение! Ако сега започвате да се интересувате от красотата на естествените си къдрици, може да се чувствате малко объркани как точно да ги поддържате. Така че, ние ще ви помогнем да премахнете объркването и ще ви дадем ясни насоки за перфектни резултати!
Много хора, които тепърва се учат как да се грижат правилно за естествените си къдрици, често смятат, че шампоанът не е необходим... ами това е толкова далеч от истината. Почистването на скалпа е изключително важно. Когато вече сте намерили начина, по който почиствате добре скалпа си, може да се възползвате от дълбоко почистващо измиване, измиване с шампоан или с измиващ балсам (co-wash). Всички те насърчават здравата къдрава коса. Въпросът, който често ни задават, е кое кога се прилага. Експерти споделят, че няма еднозначен отговор и ние сме съгласни, че това е комбинация от лични предпочитания. Изключително важно е да разберете точно от какво се нуждае косата ви. Нека да разгледаме всеки от трите начина, чрез които къдриците ви ще изглеждат свежи. Ще ви дадем някои насоки относно рутината, която може да бъде от полза за всяка къдрава коса.

Дълбоко почистване – "Clarifying"

Този метод премахва натрупването на продукти и обикновено се извършва с помощта на дълбоко почистващи шампоани или с различни домашни средства. Лесно домашно средство за целта е изплакването с ябълков оцет. Киселинността в ябълковия оцет балансира естествените нива на pH, намалява загубата на коса, лекува сърбящ скалп. Това лечение нежно премахва мъртвите кожни клетки, известни като пърхот. Ако не желаете да рискувате с аромата на оцета, може да изберете специален шампоан, който е дълбоко почистващ. След прилагане на "clarify" метода, вашите къдрици ще са по-леки и оформени. Фоликулите имат способността да абсорбират по-лесно хранителните вещества от вашите подхранващи процедури за косата и къдриците стават по-лесни за оформяне. Когато космените фоликули са в състояние да абсорбират максимално хранителни вещества, това означава увеличаване на растежа, плътността и еластичността на косата. Препоръчваме да прилагате този метод през 3-4 измивания, в зависимост от вашия тип коса и от грижите, които полагате за нея.
Разгледайте някои селектирани предложения за дълбоко почистващи продукти за къдрава коса!

Измиване с балсам "Co-wash"

Този метод представлява измиване с балсам. Обикновено се извършва с по-лек продукт. Препоръчваме ви да изберете измиващ балсам, спецално създаден за co-wash измиване. Този продукт може да се използва и преди, и след шампоана. Добър вариант е да намокрите косата, да нанесете от балсама, да разрешете добре с четка за къдрава коса и след това да изплакнете с хладка вода, за да заключите влагата. Жените, които често тренират също биха намерили "co- wash" измиванията за изключително полезни. Те ще измият добре натрупването на пот, без да лишат косата от естествените масла. Ако къдриците ви са изключително сухи, имате възможност да подобрите вашата рутинна грижа за косата, прилагайки co-wash измиване.

Измиване с шампоан - "Cleanse"

Наличието на качествен почистващ шампоан в арсенала от продукти за грижа за косата е задължително. Може да изберете да използвате безсулфатни шампоани, формулирани със съставки, които заместват сулфатите. И също като класическите шампоани, добре премахват себума и натрупванията от косата. Съдържат съставки, които имат за цел да запазят къдриците съживени и подновени от корените до върховете.

Всеки има различна коса с различни нужди. След като разбрахте разликата между трите метода на измиване, ви съветваме да изберете вашата месечна рутина, използвайки селектирани продукти от Curly. Не се притеснявайте да се сдобиете с три измиващи продукта. Редувайки ги, тяхната употреба е изключително икономична.
Предлагаме ви примерна месечна рутина за измиване на косата. Идеята на този календар е да проследите начина на редуване на измиващите продукти. Относно честотата на миене - всеки преценява нуждите на косата си най-добре: може да измивате косата си веднъж седмично, 2 пъти или дори 3 пъти, няма правилен или грешен брой пъти :)
aas

Обичаме да виждаме резултатите при нашите любими къдравелки и техните лични препоръки в нашата група във фейсбук: Curly.bg - Къдрокоски със здрави коси.

Изпробвайте някои от нашите продукти за дълбоко почистване, измиване или измиване с балсам, споменати в тази публикация, и не забравяйте да ни споделите резултатите си.

Последвайте ни и във facebook: Curly.bg, за да следите интересни хитринки и трикове за къдрокоски.

Използвани източници за статията: Curl Committed & Curl Care Academy.

Както винаги, благодарим ви предварително за подкрепата и ангажимента ви към здравето на вашите къдрици.