Как да освежим къдриците между измиванията?

Как да освежим къдриците между измиванията?

Всеки с къдрава коса иска да има зашеметяващи къдрици през цялото време. Ето защо, тук сме събрали няколко интересни идеи и трикове за освежаване на къдриците между измиванията на косата. Можете да ги използвате след тренировка във фитнеса, след плуване, за рефреш, пре-оформяне или просто когато имате #badhairday.

 1. Освежавайте къдриците с пулверизатор с вода. Съветваме по възможност водата да е преварена, тъй като в чешмяната може да има високо съдържание на варовик. Не прекалявайте! При някои коси прекомерното овлажняване може да причини фриз.
 2. Използвайте пулверизатор с вода, примесен с малко количество стилизиращ продукт в нея като балсам без отмиване, активатор, гел или стилизиращо желе.
 3. Освежете къдриците с мист, вместо вода. Както споменахме чешмяната вода може да има химикали и минерали, които не са полезни за вашата коса. Ако нямате време да преварявате водата, която впръсквате в косата си, има продукти, които ще ви улеснят - разгледайте Curly категорията за рефреш на къдриците! Използвайте мист, за да намокрите косата си за всяка стъпка от ежедневния стилизиращ процес.
 4. Използвайте малко от стилизиращия продукт, който сте нанесли в деня на измиване. Разнесете между дланите, а след това със заглаждащи движения разстелете по дължините на косата. Завършете оформянето с леко намачкване.
 5. Освежете с пяна или мус.
 6. Нещо, което дава резултат за запазване на добрия вид на къдриците, е носенето на копринен шал или боне у дома. Запазва целостта на къдриците и ги предпазва от външното влияние като допир с тъкани, въртетето на възглавницата при сън и т.н.
 7. Спете на калъфка от коприна, която спомага за елиминирането на заплетените краища по косата, запазва хидратацията в косата и по кожата на лицето, намаля накъсването и цъфтенето по косата.
 8. За обем в корените след сън обръщайте главата надолу и посредством гребен за обем, леко повдигайте корените, за да вкарате въздух между кичурите и да придадете обем на косата.
 9. Използвайте шноли в корените на косата у дома и по време на сън.
 10. Не забравяйте, че честото пипане на косата с пръсти също поврежда формата и структурата на къдриците.

Освежаването на къдриците е въпрос на експериментиране. Опитайте различни варианти за рефреш, за да намерите този, които пасва на вашата коса. Не се страхувайте да изпробвате различни методи! Не пропускайте да споделите резултатите кое работи най-добре за вашите къдрици в най-голямата Curly Общност във Facebook!

Ако статията ви е допаднала, не пропускайте да ни последвате в социални мрежи за още съвети и къдрави хитрини:

 • Последвайте ни и във facebook -> Curly.bg
 • Вдъхновете се от Instagram -> curlybulgaria