Избор на ECO гел според порьозността на косата

Избор на ECO гел според порьозността на косата

Изборът на подходяща грижа за косата изисква първо да я познавате добре. Това включва и разбиране за порьозността на косата и значението ѝ, когато става въпрос за стилизиране на вашите къдрици. Точно като тялото и кожата, косата също реагира по различен начин на продуктите, които използвате и количеството вода, което може да задържи. Ето някои съвети за оформяне според вида на порьозността на вашата коса:

Ниска порьозност

Косата с ниска порьозност е по-устойчива на абсорбиране на влага, което означава, че продуктите с много масла, протеини и киселинност са по-склонни просто да седят върху косъма. Кутикулният слой е прибран, затова насищането с вода, естествени масла и продукти е по-трудно. Използване на LOC методът (първо се нанася хидратиращ мист, балсам без отмиване, лек спрей (L - liquid), след това се добавя масло/олио (O-oil) и се завършва с кремообразен продукт (C-cream)) или правенето на плитка, са страхотни начини да помогнете на косата си да задържи влагата, да я насочите директно към скалпа и междувременно да насърчите растежа. Препоръчваме да оформите косата си с продукти като ECO STYLE Krystal Gel, който съдържа съставки, които подпомагат задържането на влагата, като същевременно поддържат желаната от вас прическа.

Средна (нормална/неутрална) порьозност

Косата с нормална порьозност балансира количеството влага, което освобождава и задържа. Кутикулите са леко отворени, което позволява на водата да влиза безпроблемно и също така да не се губи бързо. Поддържането на този баланс може да бъде трудно без правилните продукти. Редовното прилагане на балсами без измиване и дълбоко кондициониращи маски и балсами, и като цяло избягване на редовно третиране с висока температура или химикалина, ще поддържа здравословен баланс на влагата. Тъй като косата ви по-лесно остава хидратирана, тя е по-лесна за управление и можете да експериментирате малко повече с различни стилове. Препоръчваме да използвате продукти като ECO STYLE Gold Gel, който има съставки, които помагат за задържане на влагата, намаляват фриза и укрепват косата.

Висока порьозност

Косата с висока порьозност абсорбира влагата също толкова бързо, колкото я отделя. Кутикулите на косъма са силно повдигнати – влагата навлиза лесно в косъма и лесно го напуска. Това означава, че прическите, включващи третиране с висока температура, правят косата ви по-податлива на сухота, фриз и накъсване. Оформяне на косата с ниска поддръжка, тип wash n’ go, ще дадат на косата ви много влага, която да се абсорбира през целия ден. Може да оформите косата си с продукти като протеиновия гел ECO STYLE Protein Gel, който ще осигури дълготрайна хидратация и протеини, за да даде на косата ви необходимите хранителни вещества, поддържайки блясъка и плътността ѝ.

Косата на всеки е различна и е напълно възможно да имате повече от един тип порьозност в различни части на косата. Въпреки това, след като намерите комбинацията, която работи точно за вас и влезете в успеете да създадете последователна рутинна грижа за косата си, можете да се чувствате уверени, носейки короната си по начин, който наистина изразява кои сте.

Ако статията ви е била полезна, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи. Присъединете се и към общността на къдравите момичета във фейсбук групата ни, за да споделите своя личен опит. А ние редовно ще ви поднасяме нова порция съвети и къдрави хитринки, с които да се погрижите за своите къдрици и да си придадете перфектен вид:

  • Последвайте ни и във facebook -> Curly.bg
  • Вдъхновете се от Instagram -> curlybulgaria

--
Curly.bg
С любов към къдриците!