Защо трябва да се грижим за скалпа?

Защо трябва да се грижим за скалпа?

ГРИЖА ЗА МИКРОБИОМА НА СКАЛПА

Хармонията между косата и скалпа.

Темата за грижата за скалпа е все по-актуална, тъй като този участък от тялото е една уникална екосистема със специфичен микробиом. Балансът на микроорганизмите на скалпа играе важна роля за здравето и красотата на косата.

Ако микробиомът на скалпа е нарушен, това може да доведе до дисфункционалност на кожата, която се проявява често под формата на пърхот, косопад, прекомерно омазняване или сухота и чувствителност. За да се поддържа баланса на микробиома, трябва да се обърне внимание на правилната грижа за скалпа.

Това включва използването на подходящи продукти, които да не дразнят кожата и да подпомагат здравия микробиом на скалпа. Също така е важно да се избягва прекалено честото миене на косата, тъй като това може да измива полезните микроорганизми на скалпа.

Скалпът е ключова част от грижата за косата и здравето на цялото тяло. Поддържането на баланса на микробиома на скалпа е важен елемент от хармоничната връзка между косата и кожата на главата.

73051841_1097324273991584_5694505818448199680_n

Колекцията Scalp Recipes на CURLSMITH

Колекция, вдъхновена от философията за по-добро разбиране на пряката връзка между скалпа и косата. Хармонията между кожата и нейната микробиота е от съществено значение за здравите скалп и коса.

Здравата, красива коса започва със здрав скалп. Редовното дълбоко почистване е от основно значение за премахване на замърсяванията и натрупванията от скалпа. Ако не бъдат отстранени, те могат да запушат космените фоликули и да повлияят на растежа на косата. Тази селекция от продукти за грижа за скалпа е с чист състав, като съчетава основни продукти от кухненския шкаф с науката, за да сведе до минимум натрупването на продукти по скалпа и да създаде най-добрата среда за космените фоликули.

Продуктите от комплекта DETOX KIT балансират микробиома на скалпа, полезни са за хора, които страдат от лющещ се, сух или сърбящ скалп. Подходящи за всички видове къдрици и дори права коса, всякаква дебелина или порьозност на косата. Имат приятно охлаждащо действие с ексфолиращ ефект.
72663103_1094574237599921_8752027486679728128_n

Детоксикиращият комплект DETOX KIT на Curlsmith е подходящ за всякакъв тип коса. Система за детоксикация в 3 стъпки с 3 пълноразмерни продука:

  1. Праймър-терапия преди шампоана - създава щит около косъма, като разплита косата и запазва влагата в него.
  2. Ексфолиращ шампоан за сух и сърбящ скалп - почиства дълбоко и ексфолира скалпа, като разтопява всички замърсявания и натрупвания
  3. Успокояващият балсам - успокоява и освежава. Балансира скалпа и възстановява нивото на влага в косата след цялостната ѝ детоксикация.

Открийте продуктите от колекцията Scalp Recipes на CURLSMITH

Желаем ви приятно пазаруване!

Станете част от общността на къдрокоските в България, за да следите интересни хитринки и трикове за къдрокоски:

Благодарим ви предварително за подкрепата и ангажимента ви към здравето на вашите къдрици.

--
Curly.bg - всичко за къдравата коса!