Домашна маска-еликсир за къдрава коса

Домашна маска-еликсир за къдрава коса

Притежателките на естествено къдрави коси често пъти се превръщат в обект на завист от страна на другите дами. Но противно на очакванията, че къдравата коса изисква минимални грижи и можеш просто да я намачкаш след баня, след което къдриците сами да застанат на мястото си, всъщност масурчетата са много, ама много капризни.

Дамите с къдрава коса ще ви кажат, че тя обикновено е доста суха, което съвсем естествено води до цепене на косъма, накъсани крайчета и никакъв блясък.
Затова е много важно да знаем как да дадем на къдравата коса необходимата ѝ влага, да я подхраним, за да могат къдриците да бъдат добре оформени, лъскави и пружиниращи.

Предлагам ви рецепта за една домашна маска за къдрици, с чиято помощ в кратки срокове ще може да извлечете най-доброто от това, с което природата ви е дарила. Ето и как се прави:

Необходими продукти:

  • 1-2 с.л.зехтин
  • 3-4 капки арганово масло
  • 3-4 капки бадемово масло
  • 1-2 лъжици от обикновена маска за коса (независимо каква)
    Пропорциите варират според дължината на косата.

Как се прави маската?
Съставките се смесват добре до гладка смес в подходящ съд/купичка, след което се нанася върху суха, неизмита коса. Покрийте отгоре с шапка за баня (може и найлонова торбичка), след което увийте с предварително затоплена хавлиена кърпа, за да се засили ефектът.

Хубаво е да я държите върху косата поне 2-3 часа, в идеалния случай - цял ден. Например - пригответе и нанесете маската сутринта, а вечерта я отмийте старателно с шампоан (за къдрави коса, разбира се :) ). След като я измиете с шампоан, не забравяйте да нанесете балсам или маска в крайчетата на кичурите. След това я изплаквате отново.

Колко често се прави?
Може да правите тази домашна маска няколко месеца подред. Като първия месец я правете веднъж седмично, а после разредете до 2 пъти месечно. Ще забележите разликата още на първия месец.

Надявам се информацията да ви е полезна!

Последвайте ни и във facebook: Curly.bg, за да следите интересни хитринки и трикове за къдрокоски.

Станете част от общността на къдрокоските в България -> Curly Bulgaria!