Дифузерът: Приставката за оформяне на обемни къдрици

Дифузерът: Приставката за оформяне на обемни къдрици

Говорейки за постигането на идеален вид на къдриците, не винаги става въпрос единствено за стилизиращи продукти. От голямо значение е оформянето на косата, за да придобие желаният от нас вид.
На първо място трябва да отбележим, че видът на оформената коса се свърза и със състоянието на скалпа. Сред другите фактори, обуславящи вида на къдриците, се нарежда и фризът, с който се борим почти ежедневно. След проучване на опита на множество къдрокоски, събрахме за вас най-добрите и изпитани тактики за постигането на съвършените къдрици в домашни условия:

1. Използвайте сешоар с приставка дифузер.

Макар и да е объркващо в началото, дифузерът безспорно е пръв помощник на къдравелките в стилизирането на желаната визия. Изборът на дифузната приставка носи редица позитивни ефекти като повече обем, по-малко фриз и запазване на вълнистата структура на косъма. След измиване, попийте добре водата от косата с кърпа за къдрици или с изолираща шапка за баня. Обработете влажната коса с подходящ оформящ продукт и влезте в действие с дифузера. В интернет пространството има множество видеа, които биха ви помогнали да се ориентирате как да отработите правилните движения за търсения резултат.

2. Нанасяйте правилния продукт преди сушене.

Продуктът, който нанасяте преди сушене следва да е оформящ къдриците. Не забравяйте, че ключът към красивите къдрици е в техния вид още докато са мокри. Ако изглеждат добре оформени влажни, ще бъдат добре оформени и след сушенето с дифузер.

3. Използвайте термозащита за коса

При използване на сешоар, със сигурност трябва предварително да нанесете термозащитен продукт върху косата си. Той създава бариера, която предпазва косата от топлинната обработка. Допълнително се улеснява и стилизирането на косата. С ефективната термозащита свеждате щетите по косата до минимум и така избягвате възстановяващите терапии на по-късен етап. Повечето фризьори твърдят, че това е един от основните начини да я предпазите от увреждане, тъй като високите градуси неминуемо оказват негативно влияние върху здравината на косъма. Не подценявайте термозащитата на косата от топлина и изберете ефективен продукт, който предпазва от увреждане къдриците ви.

4. Изберете оптимална сила на сушене.

Целта на дифузерната приставка е да разстила силата на въздуха, а не да я концентрира. В този смисъл, ако къдриците ви се веят силно от струята на сешоара, намалете силата на духане. Оптимално, кичурите следва леко да се олюляват по време на сушенето, за да не се наруши структурата на косъма. Винаги сушете от корените към въровете, като държите сешоара под ъгъл. Избягвайте да пипате косата с ръце по време на сушенето, за да придобият къдриците естествената си форма и да минимизирате фриза.

5. Сушете косата с главата надолу.

По този начин ще придобиете не само по-красива форма, но и повече обем. За да достигнете до корените, избягвайте пипане с ръце. Опитайте наместване на главата с въртеливи движения, за да осигурите на струята въздух търсения достъп. Когато приключите с участък от косата, изключете дифузера преди да го отдръпнете и преместите върху следващият участък. Така ще си гарантирате, че останалите вече третирани кичури няма да развалят своята форма.

Не пропускайте да завършите цикъла с хладна струя за изглаждане на косъма и по-лъскав вид на кичурите. Ако косата ви бързо губи формата си, след сушенето със сешоар, задължително нанесете фиксиращ продукт, за да запазите красивия вид на къдриците си за по-дълго.

За повече съвети и къдрави хитрини, ни последвайте в социалните мрежи: