Авокадо за Къдрокоски: Какво трябва да знаем

Авокадо за Къдрокоски: Какво трябва да знаем

Макар и да е популярно най-вече с употребата си в кухнята, авокадото се слави с редица положителни качества и в козметичната индустрия. Богато на витамини и масла, авокадото е отличен избор за подхранване и ревитализиране на кожата и косата. Маски, масла, олиа, всички продукти, съдържащи авокадо са подходящи за всякакъв тип коса, в това число и суха или силно увредена. Основни ползи:

Подхранва

Не рядко къдрокоските имат проблем със сухата коса, често увредена при неправилно третиране и липса на грижа. Причината за това е, че себумът се нуждае от повече време, за да достигне до повърхността на скалпа. Ролята на авокадото в процеса е да стимулира и подкрани косъма в дълбочина, за да регулира състоянието на косата. Сред останалите причини за сухата коса се нарежда и рязката смяна на температурите, която през зимата може да се отрази неприятно на къдрокоските. Авокадото идва на помощ! Освен в корените, то влияе ползотворно и на краищата. Без повече сухи и заплитащи се краища! Косата е хидратирана и подхранена в дълбочина, благодарение на авокадото.

Стимулира растежа

Причината авокадото да се счита за благоприятно в процеса по растеж на косата, се крие във факта, че е изключително богато на витамин Е. Той е доказано ползотворен в стимулирането на растежа на косата, прониквайки в скалпа в дълбочина и действайки антиоксидантно на космените фоликули.

Заздравява косъма

Богато на витамин В, който е основоположник в здравето на косата, авокадото безспорно е синоним на силна, здрава, мека и блестяща коса.

Предпазва косата от слънцето

Често искаме да предпазим косата от влиянието на външните фактори, един от които е и слънцето. Косата изсветлява, изсушава се и изглежда суха и изтощена. Авокадото е познато със свойствата си за топлозащита, което го прави любим избор през летните месеци.

Бонус

В борбата с изправянето на непокорните къдрици, стилистите препоръчват стилизиращи продукти за изправяне с авокадо!

Авокадото определено е любима съставка на производителите на натурална козметика, благодарение на редицата си положителни свойства. Curly разполага с богата категория продукти с авокадо, така че не се колебайте да потърсите своя верен помощник сред нашите специално селектирани продукти за нуждите на къдравите коси!

Ако статията е била полезна за вас, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи за още съвети и къдрави хитрини: