5 причини да носиш копринено боне по време на сън

5 причини да носиш копринено боне по време на сън

Дали си от тези, които цял живот се опитват да имат дълга коса или просто копнееш тя да е здрава и красива? Е, имаме хубава новина за теб! Спането с копринено боне е ключово за това как ще изглежда косата ти на следващия ден, а и не само. Ето и няколко ползи, с които да променим твоята нагласа и да вмъкнеш лукс в твоята нощна рутина.

  1. По-малко накъсване
    Това е първата стъпка до достигане на желаната здрава коса. Къдравата коса е естествено по-суха от останалите. Ето защо спането върху памучна или ленена калъфка е пагубно за нея. Тези тип материи са абсорбиращи и предизвикват пресушаване на косата, което води до накъсване, а след това заплитане.

  2. Задържане на хидратацията в косата
    При всички положения, коприната и сатенът не са абсорбенти и не отнемат естествените масла от косата, за разлика от памукa.
    Спането с копринено боне е несъмнено най-добрият помощник що се отнася до задържане хидратацията в косата по време на сън.

  3. По-дълготрайна прическа
    Ако се събуждаш супер рано, за да имаш достатъчно време, за да оформиш косата си, това ще ти хареса! Спането с копринено боне може да ти помогне да запазиш добре оформени къдриците си. Хубавата прическа, освен от стилизанти, зависи и от това как ще се погрижим за косата си през нощта. Гладката материя позволява нежно и леко приплъзване на косата като не я намачква или пречупва. Дори може да спести сутрешно "рефрешване" и освежаване на косата с вода или мист за къдрици.

  4. Елиминира заплетените краища по косата
    Триенето, което се получава при употребата на обикновена памучна възглавница, предизвиква заплитане и начупване на косъма. Прибирайки косата в копринено боне, тя е защитена в нежна повърхност, която я защитава от заплитане и накъсване.

  5. Защита от фриз
    Коприната е гладка материя и не създава триене срещу космения фоликул, както се случва, когато спиш върху обикновена калъфка за възглавница. Благодарение на коприненото боне, резултатът е по-малко фриз ефект (frizz) и по-красиви къдрици всеки ден! Радвайте се, къдрокоси приятели!

Нека добавим още една причина, която знаем, че е важна за теб - край на главоболието! Сигурно се случва често да спиш с коса на опашка. Вече не е нужно! Бонето държи косата дръпната назад, но без да причинява неприятното напрежение, което всички сме изпитвали заради стегнатите опашки.

Ако пък искаш да извлечеш най-доброто от коприненото си боне, не забравяй преди да го сложиш, да нанесеш малко количество балсам без отмиване (leave in), масло, олио или друг продукт, който съживява косата! По този начин гривата ти ще се регенерира през нощта, докато спиш сладък сън. Страхотно, нали!?

Успяхме ли да променим твоята нагласа?

Ако да - ето къде можеш да намериш луксозни копринени бонета и калъфки, създадени от ателието на Maison de la Soie, с етичен произход, ръчно изработени в България.

Автор: Бояна от Beauty by Belverss

ВИДЕО за ползите на коприненото боне.

Благодарим предварително за подкрепата и ангажимента към здравето на твоите къдрици!

Стани част от общността на къдрокоските в България: